Inspiratie voor 2015

28 oktober 2014

Inspiratie voor 2015Two months to go to 2015. De eerste plannen voor 2015 zijn waarschijnlijk reeds in de maak. Waar gaan we extra aandacht aan besteden in de supply chain? Hoe versterken we onze concurrentiepositie?

Inspiratie
Get inspired! Bezieling maakt het verschil. Waar halen we onze inspiratie vandaan om het verschil te maken in de supply chain? "Zeuren over de kosten" is zo 2014 :). Er liggen veel kansen op het gebied van supply chain performance anno 2015 zoals #smartsupplybase, #supplytuning en industrie 4.0.

H&M en de kledingindustrie
Deze week is de kledingindustrie volop in het nieuws; de supply chain van bijv. H&M is niet op orde. Kledingfabrieken in Aziê besteden werk uit aan toeleveranciers die weinig 'sustainable" zijn. Katoenproductie en spinnerijen voldoen aan weining moderne maatstaven. De kledingindustrie kent haar supply chain niet! en wij?

Visie op supply chain
Gemiddeld heeft de industrie 437 leveranciers en die hebben vaak meerdere toeleveranciers. Hoe complex willen we het eigenlijk hebben? 2015 vraagt om reactievermogen, intensieve samenwerking met de keten. Lukt dat met een brede supply base die we amper kennen? Tijd on hierover eens stevig van gedachten te wisselen en een visie te ontwikkelen.

Supply Innovation Day
Om hier invulling aan te geven organiseer ik donderdag 15 januari een Supply Innovation Day in Den Dolder bij Utrecht met als thema's industrie 4.0 en #supplytuning. In een inspirerende omgeving, aan een ronde tafel met vakgenoten over moderne supply chain oplossingen klankborden. #veteammembers zijn van harte uitgenodigd!

Paul van Veen