Over VETEAM

paul van veen

In 1986 startte ik als inkoper bij een internationaal bedrijf in hydraulische installaties voor trucks. Inkoop interesseerde mij vanwege de combinatie van commercie en techniek.

De directeur inkoop had destijds een enorme drive, maar was ook hard en dat inspireerde mij om coƶperatiever te zijn naar de leveranciers. Ik ontwikkelde een visie waarin slim samenwerken met de keten centraal stond.

Na diverse inkoopjobs in de automotive, ben ik in 1999 ondernemer geworden en heeft mijn bedrijf VETEAM zich gespecialiseerd in supply chain innovatie voor de industrie.

Om nieuwe, slimme oplossingen te vinden heb ik vele fabrieken in Europa, Aziƫ en de VS bezocht zoals autofabrieken (o.a. Toyota) en vele machinebouwers.

Mijn bedrijf heeft de afgelopen 15 jaar voor 50 bedrijven gewerkt in de automotive, maakindustrie, machinebouw en high-tech sector. Kenmerkend is "anders organiseren" op basis van de zelf ontwikkelde "schijf van zes" en innovatieve concepten als #sellyourpackage, #supply tuning, #smartsupplybase en #costdesign.

VETEAM is anno 2015 een supply chain specialist die de Nederlandse Smart Industry sterker wil maken.

Paul van Veen
Oprichter